EU-vaaleissa sudet ulvovat etenkin vasemmalla laidalla 

Vaalien aikaan poliittinen keskustelu äityy usein kärjistäväksi – tässä ajassa liian usein disinformaatioksi. Osuva osoitus tästä on Emmi Lintosen (sd.) mielipideteksti ”EU-vaaleissa runsaasti susia lampaiden vaatteissa” (esim. ESS 31.5.), jossa hän omaa ja puolueensa etua kiillottaakseen sortuu siihen klassisimpaan: väitetään vastustajasta jotain, mikä ei pidä paikkaansa.

Kokoomus, jos joku, voi olla ylpeä siitä, ettei puolue ole luvannut äänestäjilleen sikaa säkissä. Etenkin EU-asioissa kokoomus on koko EU:n historian ajan ansiokkaasti ja ammattitaitoisesti tehnyt politiikkaa osana EPP-ryhmittymää. Lintosen väitteet, että kokoomus flirttailisi EU-erolla, ovat räikeitä valheita – ja siksi ne tässä oikaisen.

Kokoomus on sitoutunut edistämään  eurooppalaisia arvoja: vapautta, ihmisarvon ja ihmisoikeuksien kunnioittamista, kansanvaltaa, tasa-arvoa ja oikeusvaltioperiaatetta. Vahva Eurooppa ja sen unioni rakentuvat yhteistyöstä kaikkien kanssa – myös niiden, jotka eivät poliittiselta väriltään ole samaa sävyä. Sen takia toivon, että ulvovat sudet vasemmalla toiminnallaan edistävät yhteistyötä disinformaation levittämisen sijaan. 

Kirjoitu on julkaistu Etelä-Suomen Sanomissa 6.6.2024.