Kulttuuri on Lahden valtti

Kulttuuriala on toivottamassa tilanteessa pandemiatilanteesta johtuen. Kunhan tästä pandemiatilanteesta selvitään, lahtelaiset kulttuurialan toimijat ja kaupunkimme monimuotoinen kulttuuritarjonta pääsevät taas kukoistamaan. Kulttuurin ja sivistyksen toimijat tarvitsevat tuekseen päättäjiä, jotka ymmärtävät kulttuuri- ja sivistystyön arvon.

Kulttuurin ja taiteen avulla lisätään merkittävästi sekä yksilöiden että yhteisöjen hyvinvointia. Yhteiskunta kehittyy ja sivistyy niiden avulla. Kulttuurin ja taiteen voimin opimme ymmärtämään itseämme ja muita paremmin. Näitä edellytyksiä on päättäväisesti tuettava.

Lahden kaupunki on aito kulttuurikaupunki. Sellaiseksi se tulisi myös brändätä.

Kaupunkimme vahvuuksia ovat sijainti, koko ja kaupungin monipuolinen kulttuuritarjonta. Olisipa mainiota ympäristöpääkaupunkivuoden jälkeen profiloitua kulttuurikaupunkina.

Mielipidetekstini ”Junalla matkustamisesta on tehtävä mutkatonta ja mukavaa” (ESS 17.2.2021) puolustaa sekä radanseudun kehittämistarvetta että lahtelaista kulttuuria.